Företaget Jakt och fritid

Många känner igen det höga gröna huset med JAKT på taket alldeles vid väg E22. Vi finns mittemot bränneriet en mil söder om Kristianstad.
Jakt och fritid - bild på affärslokalen.

Den välsorterade butiken inryms i Nöbbelövs gamla lanthandel. Den tidigare ägaren har byggt ut lokalen till en stor och ändamålsenlig butikslokal. Nu är det 475 kvm.

Nuvarande ägare övertog rörelsen sommaren 2006 och vi heter formellt Jakt och Fritid Kristianstad AB, men använder mest bara Jakt och Fritid.

Butiken Jakt och fritidVi vill tillgodose våra kunders behov av praktiska och snygga grejor för allehanda utefolk som hundmänniskor, scouter, fågelskådare t.ex. Tyngdpunkten ligger som namnet antyder på jaktsidan. Men vi har stort utbud av friluftskläder kängor, ryggsäckar mm. Kanske du bara söker country-style?

Vi saluför också terrängmotorcyklar med tillhörande redskap.

Vi som driver Jakt och fritid

Vi är gifta sedan 1997 och bosatta på en gård strax norr om Tollarp, sju kilometer från butiken. Åkerarealen är utarrenderad till en granne, men vi har på gården allehanda djur.  Lars och Kerstin

Lars Stiernerbielke är uppvuxen i Hörbytrakten. Han är lantbrukarson och hans föräldrar drev även Kåwe-bröd i Hörby. Han har grundutbildning inom lantbruk men har hela sin yrkesverksamma tid arbetat inom skolans värld. Hans största intresse har alltid varit jakt och viltvård.

Kerstin Gustafsson härstammar från Karlskrona kommun i Blekinge. Hon är också uppvuxen på ett lantbruk, som brodern numera driver. Hon tog lantmästarexamen 1988 och har sedan dess arbetat inom lantbrukets slakterikooperation. Kerstin har också en jägarexamen i bagaget och en bakgrund inom Svenska brukshundklubben.

Jobbar gör också...

Erik Odelstierna arbetar hos oss sedan 2012. Han har många års erfarenhet inom branchen, och ett välkänt ansikte för många då han skötte Jaktiabutiken i Bromölla under lång tid. Han värderar även vapen och gör enklare reparationer.

Oskar Rask Olsson började i april 2015. Han är också rekryterad från Osby naturbruksgymnasium. Han jagar mycket och främst klövvilt.